Chcete cestovat s lavinovým batohem ORTOVOX AVABAG LiTRIC? Zde jsou všechny informace, které musíte vzít v úvahu při cestování letadlem.

Cestování letadlem s lavinovým systémem LiTRIC je bezproblémové 

Protože váš systém lavinových airbagů ORTOVOX AVABAG LiTRIC obsahuje elektronické součástky zvané superkapacitory a malou lithium-ion baterii, je airbag Mezinárodní asociací leteckých dopravců (IATA) klasifikován jako „nebezpečné zboží“. 

Existuje však seznam určitých produktů, které jsou autorizovány IATA, a lavinový airbag systém je v tomto seznamu zahrnut. Každá členská letecká společnost IATA zná tento seznam a může povolit přepravu batohu

Lavinový airbag LiTRIC je určen k použití jako osobní ochranný prostředek (OOP) a NE jako zavazadlo. Klasifikováno jako elektronické zařízení napájené pevnou lithium-iontovou baterií: 

  • nominální kapacita lithium-iontové baterie: 3,7V / 2000mAh / 7,4Wh 
  • kapacita akumulace energie kondenzátoru: <0,3Wh 
  • pro osobní použití lavinového airbagu LiTRIC nejsou pro leteckou dopravu a přepravu v letadle vyžadovány žádné přepravní doklady.

UPOZORNĚNÍ: 
Cestovní a přepravní předpisy specifické pro leteckou společnost a zemi se mohou lišit a mohou se řídit dalšími požadavky nebo omezeními. Důrazně se proto před odletem doporučuje ověřit si u příslušné letecké společnosti aktuální cestovní a přepravní předpisy, stejně jako vstupní a výstupní předpisy specifické pro jednotlivé země. Proto je důležité před rezervací informovat leteckou společnost a poskytnout jí výpis z IATA tabulky a datový list kazety. Tyto dokumenty jsou k dispozici ke stažení na konci tohoto článku. POVOLENÍ K PŘEPRAVĚ LAVINOVÉHO BATOHU V LETADLE NENÍ ZARUČENO!

Doporučení výrobce 

Doporučení výrobce pro bezpečnou přepravu lavinového airbagu ORTOVOX AVABAG LiTRIC v letadle nebo jiné veřejné dopravě jsou následující:

  • Před přepravou je nutné systém LiTRIC vypnout a celý lavinový airbag LiTRIC zajistit proti náhodné aktivaci (jak na to najdete v návodu k použití). 
  • Pro cestování s lavinovým airbagem LiTRIC nejsou potřeba žádné přepravní doklady
  • Vezměte si svůj lavinový airbag LiTRIC do letadla s sebou (jako příruční zavazadlo). NEODKLÁDEJTE je do nákladového prostoru (jako odbavené zavazadlo). 
  • Protože je systém LiTRIC napájen bateriemi, je třeba před přepravou dodržovat varování (viz bod 1 návodu k obsluze)
  • Před cestou je také vhodné seznámit se s místními požadavky na nošení batohu v MHD.

Ke stažení 

Pokud jste v tomto článku nenašli informace, které jste hledali, prosím kontaktujte nás. Rádi pomůžeme.

mikulas zubec

Mikuláš Zubec

Lezení se věnuje od roku 2011 a jeho přirozený habitat je uprostřed alpské nebo tatranské stěny. Najdete ho ale i v Summit Trade, kde vede marketingové oddělení.
Poradna
Skialpinismus
Freeride