Systém LiTRIC™ je vyráběn v Bavorsku v jižním Německu. Funguje na principu uvolnění velkého množství elektrické energie ze superkapacitorů, napájených lithium-iontovou baterií. Baterie má kapacitu na dvě aktivace během 60 hodin používání. Systém LiTRIC™ umožňuje aktivaci "nanečisto" bez dalších nákladů a lze jej snadno nabít pomocí USB-C kabelu za přibližně 25 minut. Vícedenní túry si však můžete bez problémů užít bez nutnosti nabíjení.

Lehkost, jednoduché ovládání, spolehlivá aktivace

Série batohů AVABAG LiTRIC™ stanovuje nové standardy v intuitivním ovládání s výškově nastavitelnou, zajištěnou rukojetí pro aktivaci, nově navrženou nožní smyčkou a inovativním materiálem airbagu, který není potřeba složitě skládat podle návodu. Systém LiTRIC™ byl navržen tak, aby neměl negativní vliv na funkčnost lavinových vyhledávačů. 

  • Je lehký: s hmotností pouze 1 100 g je elektronický systém LiTRIC™ nejlehčí elektronický systém s lavinovým airbagem na světě. 
  • Je spolehlivý: systém je certifikovaný mezinárodně uznávanou společností TÜV. 
  • Umožňuje vícenásobnou aktivaci nebo zkušební aktivace "nanečisto". 
  • Jeho ovládání je jednoduché a intuitivní. 
  • Ke sbalení airbagu už není potřeba složitý návod. Stačí ho jednoduše zmuchlat do komory jako na videu výše. 
  • Bezproblémová přeprava letadlem. 
  • Výkonný kompresor naplní airbag okolním vzduchem za 4 vteřiny. 
  • Snadná aretace táhla proti nechtěnému odpálení airbagu, např. v chatě. 
  • Nabíjení přes USB-C.
  • A plno dalších funkcí! 

Ve spojení s multimediální platformou pro vzdělávání SAFETY ACADEMY LAB SNOW (Digital training platform for ski tourers | LAB SNOW (ortovox.com)), která byla v nové verzi vydána minulou zimu, nabízí ORTOVOX nepřekonatelný kompletní sortiment lavinového nouzového vybavení a doplňuje svůj sortiment i důležitým vzdělávacím obsahem. 

Jeden systém, více batohů

Investice do lavinového batohu není zanedbatelná. Proč se ale omezovat na jeden batoh? Systém Zip-on umožňuje vlastnit jeden systém LiTRIC (zadní panel se systémem) a přední část měnit podle aktuální potřeby. Takto lze měnit mezi různými velikostmi batohů sérií TOUR a FREERIDE. Musíte si jen dát pozor, abyste měnili vždy jen mezi stejnou délkou zad. Lavinové batohy ORTOVOX se totiž prodávají ve dvou délkách – standardní a zkrácené (S).

Ocenění Red Dot Award a ISPO Award Winner

Na vývoji systému LiTRIC™ se značka ORTOVOX podílela spolu se značkou Arc’teryx a podařilo se jim stanovit nové standardy. LiTRIC™ je s váhou pouhých 1 100 g nejlehčí elektronický lavinový systém na světě a bude k dispozici u prodejců ve třech různých typech batohů.

ORTOVOX_LiTRIC_WS2324_MaxDraeger_DB_5555

AVABAG LiTRIC TOUR SERIES

Série AVABAG LiTRIC TOUR nabízí ideální rovnováhu mezi komfortem pro výstup a ergonomií pro sjezd. Lavinový batoh se skládá z airbagové základny s integrovaný systémem LiTRIC™ a předního panelu, který tvoří samotná verze batohu. Záda batohu (základna se systémem) jsou k dispozici ve dvou délkách a lze je kombinovat s odpovídajícími zip-on batohy ze série Tour a Freeride, které jsou k dispozici také ve dvou velikostech. 

Série AVABAG LiTRIC TOUR je tak univerzálním společníkem pro všechny druhy horských sportů, od rychlých tréninkových túr, přes celodenní skialpové túry, až po vícedenní přechody typu Haute Route. Lehký zádový systém Full Contact Light poskytuje vysokou úroveň pohodlí i na dlouhých túrách. Verzi TOUR nechybí tradiční vychytávky jako obvodový zip pro rychlý přístup do hlavní kapsy, upevnění lyží nebo splitboardu, uchycení lana a 2 poutka na cepíny. 

  • VELIKOSTI: 30l a 28l (S) / 40l a 36l (S)
  • HMOTNOSTI: 2 410 g (30), 2 370 g (28S) / 2 460 g (40), 2 420 g (36S) 

AVABAG LiTRIC TOUR SERIES

AVABAG LiTRIC FREERIDE SERIES

Freerideři jsou ochotni vyšlapat pár metrů navíc, aby pak sjeli ty nejlepší lajny. Pro tento účel je vyvinuta série AVABAG LiTRIC FREERIDE: Lavinový batoh se skládá ze základny s integrovaným systémem LiTRIC™, na kterou lze připnout jak zip-on batohy ze série Tour, tak Freeride. Se základnou dostupnou ve dvou délkách zad jsou batohy AVABAG LiTRIC FREERIDE univerzálními společníky pro vícedenní túry i pro případ nečekané prašanové nadílky. 

Jeho těsně přiléhající tvar s pohodlným zádovým systémem nabízí skvělý komfort a volnost pohybu. Funkce jako upevnění lyží, snowboardu a jednoho cepínu, poutka na přilbu a rychlý přístup do hlavní kapsy naplňují všechna i nevyřčená přání freeriderů. 

  • VELIKOSTI: 18l a 16l (S) / 28l a 26l (S) 
  • HMOTNOSTI: 2 400g (18), 2 330g (16S) / 2 590g (28), 2 520g (26S) 

AVABAG LiTRIC FREERIDE SERIES

AVABAG LiTRIC ZERO

Puristický a lehký: AVABAG LiTRIC ZERO 27 je lavinový airbag batoh pro skialpinisty, kteří chtějí mít vybavení co nejlehčí, ale nechtějí se připravit o bezpečnost lavinového airbag systému. AVABAG LiTRIC ZERO 27 má prostornou hlavní přihrádku s přístupem na zip. Má přihrádky pro kompletní lavinovou výbavu a stejně tak prostor i pro další nezbytné vybavení na jednodenní túru.  

Aby byla jeho hmotnost co nejnižší, jeho design je zaměřen pouze na užitečné funkce, jako je zapínání lyží a cepínu a kompatibilita se zásobníky na vodu. Dokonce i zádový systém je extra lehký, ale stále s důrazem na pohodlí. 

  • VELIKOST: 27 l 
  • HMOTNOST: 1 970 g 

Kompletní kolekci batohů ORTOVOX AVABAG LiTRIC si můžete prohlédnout u nás na webu. K dostání je v široké síti prodejců v Čechách i na Slovensku.

mikulas zubec

Mikuláš Zubec

Lezení se věnuje od roku 2011 a jeho přirozený habitat je uprostřed alpské nebo tatranské stěny. Najdete ho ale i v Summit Trade, kde vede marketingové oddělení.
Představujeme
Skialpinismus
Freeride