Uzavřený v obalu a připnutý k tělu popruhy

Osvědčená metoda. Měli byste vědět, že vyhledávač by měl být vždy pokryt alespoň jednou vrstvou oblečení, ideálně by měl být připevněn přes spodní triko. Nastavte si optimální délku ramenního a aa obvodového popruhu tak, abyste měli pípák na břiše, kousek nad pupkem.

1-1_Carousel-Diract_05

V kapse s bezpečnostním zajištěním

Ti, kdo považují popruhy za obtěžující, mají druhou možnost: bezpečnostní kapsu. V žádném případě to nesmí být kapsa připevněná třeba na boku nohavice. Kapsa musí být bezpečně uzavíratelná zipem (ne suchý zip) a nesmí být otevírána během celé túry. Zadní kapsa na zip pod pasem je ideální. Neexistuje důvod ji otevírat, vyhledávač v ní nepřekáží a kalhoty si při túře rozhodně nesvlékáte. To je výhoda nošení v kapse, protože na jaře se občas stoupá jen v tričku a vyhledávač na břiše není chráněn další vrstvou před stržením z těla.

Co může rušit vyhledávač

Bezvadná funkčnost vyhledávače může být negativně ovlivněna přítomností jiných elektronických zařízení, jako jsou mobilní telefony, vysílačky nebo GPS. Proto by měl být zapnutý mobil nebo navigační zařízení vzdáleny alespoň 50 cm od vyhledávače. Mobil obvykle nosíte nebezpečně v náprsní kapse, navigaci v kapse víka nebo připevněnou na popruh batohu. Upravte si rozmístění elektroniky tak, abyste zamezily chybnému vysílání!