Vlastnosti maziva

Vypínací síly jsou nastavené předpětím pružin a vzájemné tření jednotlivých částí vázání by na ně nemělo mít vliv. 

Provádějte vazelínou, nejlépe ve spreji. Vazelína by měla mít tři vlastnosti - odpuzovat vodu, mít antikorozní efekt a fungovat i v mrazu. Ideální je vazelína ve spreji, kterou výborně promažete veškeré čepy, na kterých se otáčí opěrky, páčky, čelisti apod. Vazelínu naneste i na veškeré kluzné plochy, především vodítka, ve kterých se pohybují do stran čelisti vypínací špičky vázání (Vipec a Tecton).

Správná vazelína

Vazelína v pevném skupenství je vhodná pro posuvný šroub destičky Guiding Plate, po které se u rentalového vázání pohybuje patka a přizpůsobuje se délce skeletu bot.

Nezapomeňte promazat i místo kontaktu brzdy se základovou deskou patky. Cílem je hladké vyklouznutí brzdy z drážky poté, co bota opustí vázání.
Doporučené mazivo? Třeba vazelína MoTip 090302 nebo Fin Grease INTERFLON.


Kde promazat vázání Fritschi

Seznamte se s místy, kde jednotlivá vázání promazat. Červená hadička ukazuje místa, kde mazat.

Fritschi Xenic

Začněme patkou, důležité je otáčení tělesa patky. Jednou za čas, nejlépe před sezónou, je dobré rozebrat patku a promazat třecí plochy po obvodu základy i vodorovnou třecí plochu.

U špičky je důležité hladký chod čelistí s piny do stran. Nejlépe tekutou vazelínou ve spreji. Pro aplikaci z boku je dobré postavit lyže na bok, aby vazelína stekla na styčnou plochu. Další možností je stlačit prstem aretační páku, tím dojde k posuvu čelistí a v ten moment šplíchnout mazivo mezi plast a kov.

Fritschi Tecton

U patky je vhodné promazat vertikální třecí plochy, které jsou v kontaktu při přepínání vázání. U špičky povolte vypínací sílu na minimum, silou rozepněte čelisti a promažte vazelínou v pevném skupenství - jak kluzné plochy, tak otočný čep čelisti.

Fritschi Vipec

Špička a její údržba je shodná s Tectonem. U patky je mazání důležité pro komfortní obsluhu patních opěrek.

Posuvná deska Guiding Plate

Pro majitele posuvné plastové destičky pro posuv patky v rozsahu 60 mm doporučujeme dostatek vazelíny v tuhém skupenství pod patku vázání. Pokud vyšroubujete patku, promažte pružinu na spodku patky i pojezdové lyžiny - viz obrázek.

Náhradní díly

V případě jakýchkoli problémů se na nás obraťte - poradíme vám, pošleme náhradní díly nebo provedeme servis, záruční i pozáruční.