skitourwmn

1. 185 MERINO ROCK‘N‘WOOL LONG SLEEVE

Tato řada termoprádla volnějšího střihu z tasmánské merino vlny má zajímavý design a rozhodně vám bude slušet v jídelně horské chaty. Střední gramáž 185 g/m2 je zlatý střed jak pro výstup tak pro méně namáhavý sjezd.

2. PROBE CARBON 240 SUPERLIGHT

Nejlehčí sonda od Ortovoxu vám odlehčí batoh o několik dekagramů. Před použitím sondy se snadno, utažením lanka, uvede sonda do pohotovostního stavu díky automatické aretaci.

230merinocomp

3. 185 MERINO ROCK‘N‘WOOL SHORT PANTS

Krátké spodky, které se tak akorát překrývají s podkolenkami. Pohodlí v pase přispívá široká guma a ploché švy jsou samozřejmostí. Prim opět hraje unikátní design.

4. TRACE 18 S

Na skialpovou túru jedině s batohem, ve kterém nikdy nechybí sonda, lopata a lékárnička. Na krátké túry v rámci jednoho dne si vystačíš s menším batůžkem. Ideální je Trace, který najde použití celoročně.

wmnkomplet

5. FLEECE JACKET W

Specialitou Ortovoxu je využívání vlny. Jak hrubší Swiss Wool, tak hlavně jemného merina. Spojení merina s flísem výborně izoluje a je prodyšné. Příjemné, česané merino je na straně u těla, oděruvzdorný flís tvoří povrch. 

6. SKI COMPRESSION LONG SOCKS W

Bez dobrých podkolenek nejsou nohy v pohodě. Investovat do komfortu se rozhodně vyplatí. Kompresní efekt zlepšuje regeneraci.

ovxskicomprsocks

7. COL BECCHEI PANTS

Tyto kalhoty vynikají extrémní odolnosti na vnější straně a příjemnou merinou vlnou v kontaktu s tělem. Tři kapsy. Elastické stahování spodku nohavic s výztuhou proti proseknutí hranou, silikonový lem proti sklouzávání po komínu bot a přizpůsobení obvodu lyžáku pomocí zipu. Příjemně vypolstrovaná vnitřní strana pasu.

8. 185 ROCK‘N‘WOOL GLOVE LINER

100% merino = sázka na jistotu

9. COL BECCHEI JACKET W

Ideální softshellová bunda s extra výrazným odvětráním. Panely na přední části bundy, které odolají větru. Samostatný límec, doplněný kapucí, pod kterou se ti vejde helma. Prostorné boční kapsy nad úrovní sedáku.

colbeccheijktwmn

Máme ale další skvělé kousky v kategorii oblečení pro skitouring. Ortovox nevyrábí izolační oblečení z peří. Kdo nedá bez peří ani ránu, tomu doporučíme péřovky a spacáky Mountain Equipment. Za kvalitu anglické značky dáme bez rozpaků hlavu na špalek…

Zateplovací bunda Piz Badus

Je na rozdíl od peří poměrně prodyšná a navíc je z pružného materiálu. Prostorné boční kapsy a dvě menší kapsy na prsou. O izolaci tepla se postará vlna SWISSWOOL.

 

baduswmn

Hybridní bunda Piz Palü

Nepromakanější izolační bunda, která používá různou izolaci na různých místech. Proti větru chrání Pertex Quantum, Nejcitlivější části – ramena, paže a trup.

paluwmn

Softshellové kalhoty Cevedale

Mimořádně prodyšné, technické softshellové kalhoty, určené především na náročné skialpinistické túry, ale hodí se i na lehčí lyžařskou turistiku. Dostatečná pružnost, nízká hmotnost, odolnost proti oděru.

cevedalepantswmnb

Ortovox je specialistou na lavinovou výbavu

Diract Voice – lavinový vyhledávací přístroj. První pípák s hlasovou navigací. Ve stresující situaci má hlas kromě návádění i uklidňující účinek. Vše podstatné najdeš na webu diract-voice.cz.

Lavinová lopata Beast je nepostradatelná při vyhrabávání zasypaného po lokalizaci vyhledávačem a potvrzení nálezu sondou. Beast můžeme označit jako zlatý střed mezi šesticí lopat Ortovox.

Lavinová sonda Alu 240 PFA ve standardní délce 240 cm a automatickou aretací po natažení lanka s výborným poměrem cena – výkon.

lavvybava

Kdo začíná nebo chce pořídit kompletní novou lavinovou výbavu, tak tomu se vyplatí koupit celý set. Ortovox nabízí čtyři varianty – ekonomickou verzi Avalanche Rescue Kit Zoom+, variant se “nemluvícím” Diractem s názvem Rescue Set Diract. Diract Voice je setu ve dvou kombinacích - Rescue Set Diract Voice a s důrazem na odlehčení je sestaven Rescue Set Diract Voice Light.

avabag

Lavinový batoh výrazně snižuje při včasné aktivaci riziko zasypání. Batohy Ortovox používají vlastní záchranný systém AVABAG s osvědčenou metodou plnění airbag prostřednictvím stlačeného inertního plynu. Lavinové batohy Ortovox jsou ve třech variantách. Pro freeide a jednodenní túry jsou optimální batohy Cross Rider a Free Rider ve velikosti kolem 20 litrů. Pro skialpinismus a skitouring je vhodná řada Ascent.

Snímek obrazovky 2023-06-08 v 15.50.34

Michal Bulička

Publicista webu SkitourGuru a obsahu Summit Academy, který v rakouském Alpenvereinu zakončil státní zkouškou kurzy skitouringu, ledovcového skialpinismu a VHT. V horách čerpá zkušenosti nasbírané v průběhu stovek alpských túr při výuce skialpu z desítek uspořádaných kurzů.
Skialpinismus
Freeride